1. Hjem
  2. Jobb hos oss
  3. Ansettelsesprosessen

Ansettelsesprosessen

 

«Prosessen skal gi begge parter det beste beslutningsgrunnlaget.»

 

Førstegangsintervju

Det er like viktig at du velger riktig arbeidsgiver, som at vi velger riktig medarbeider. Vi gir deg derfor en ærlig og god beskrivelse av oss som selskap og den konkrete stillingen. Deretter presenterer du deg selv slik at vi blir bedre kjent. Du vil få god anledning til å stille spørsmål til oss. Hensikten i denne fasen er å avklare hverandres krav og forventninger.
Før dette intervjuet har du sendt oss kopi av vitnemål og attester.

 

Andregangsintervju

Hvis du fortsatt er aktuell kandidat etter førstegangsintervju, og du fremdeles er interessert i stillingen, inviterer vi deg til andregangsintervju. Her er det ønskelig å få et dypere innblikk i hvordan du vil passe inn i avdelingen og kulturen i SpareBank 1 Regnskapshuset. I andregangsintervjuet bruker vi en oppgave som et supplement til intervjuet. Vi bruker tid sammen med deg og diskuterer oppgaven.
Forbered gjerne referanser før intervjuet.

 

Beslutning

Når intervjuene er over blir kandidatene vurdert. Vi kontakter referanser for å verifisere vårt beslutningsgrunnlag. Referanser blir ikke kontaktet uten at det er avklart med deg. Den vi mener passer best til stillingen vil få et jobbtilbud. Du vil også høre fra oss hvis du ikke får tilbud.

 

Kontaktperson HR konsern

Torleiv Tengs- Pedersen
Tlf: 971 93 745
E-post: post@srregnskap.no

 

Les mer om våre ledige stillinger her

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.